Kulturopplevelser

Trillemarka ligger midt mellom Kunstnerdalen på Sigdalssiden og Middelalderdalen på Numedalssiden. Her kan du se kjente kunstnerhjem og utstillinger fra fortid og nåtid, og du kan oppleve bygninger som går helt tilbake til 1100-tallet.

Madonna med barnet

På Bjørneskortenatten 1020 moh. og ved porten til Trillemarka skuer Madonnaen med barnet utover flotte fjellområder med Gaustadtoppen i vest og Norefjell i nord.

Området ble i 1989 gitt til Sigdal kommune av Anne Margrethe Bugge. Hun hadde et ønske om at det skulle settes opp en Madonna i området. Fru Bugge døde i 1995, men hennes ønske ble aldri glemt, og 20. juni 2009 var granittskulpturen på plass. Billedhugger Turid Angell Eng har laget Madonnaen med barnet.

Fra Frøvollseter går det sti opp til statuen. Stien går i lettkupert terreng, med noe stigning i begynnelsen, før man kommer opp i åpent fjellterreng som er lettere å gå i.

Veibeskrivelse fra Drammen

Følg R 35 til Åmot og deretter R 287 til Eggedal. Rett etter Eggedal sentrum, ta av mot Vestbygda, deretter bomvei inn til Frøvoll seter. Derfra er det merket sti.

Veibeskrivelse fra Bromma

Ta av mot Eggedal, rett før Eggedal sentrum, ta av mot Vestbygda. Deretter ta av til bomvei inn mot Frøvoll seter. Derfra er det merket sti.

Turen tar ca 1 time én vei. God tur!

Kontaktopplysninger